Nicole Baars

Drs. Nicole W. Baars-Verbrugge (1968) is neerlandicus en ruim 25 jaar communicatietrainer en coach.

“Toen ik in 1997 voor het eerst een training volgde over de innerlijke criticus, riep dat heel wat bij me op. Hij had me flink in de tang.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar methoden om me los te maken van die onderdrukkende kracht in mezelf. Allerlei opleidingen, begeleiders en boeken hebben me daarin gegidst. De afgelopen jaren heb ik zelf een boek geschreven met als werktitel ‘Omgaan met zelfkritiek.’ Dat ligt nu bij de uitgevers.

Een zelfonderzoek dat veel oplevert

Uit ervaring weet ik dus dat de innerlijke criticus je behoorlijk in de weg kan zitten. Zeker als je je wilt blijven ontwikkelen, kom je hem regelmatig tegen. Niemand kan definitief afrekenen met zijn of haar innerlijke criticus. Dat geldt ook voor mij: nog regelmatig ontdek ik gedachten die afkomstig zijn van die goed bedoelende pestkop. Of mijn partner wijst me er fijntjes op. Dan is het weer eens tijd om ermee aan de slag te gaan.

Meer lef, meer zelfvertrouwen, meer ontspanning

Het geeft mij enorm veel kracht en zelfvertrouwen om de innerlijke criticus te kunnen hanteren. Het is heerlijk als ik erom kan lachen, er afstand van kan nemen, of er iets van kan leren. Daarom loop ik warm voor dit onderwerp: de innerlijke criticus heeft ontzettend veel gezichten. En er zijn talloze manieren om ermee om te gaan. Wat werkt, dat is voor iedereen verschillend. De een is er meer bij gebaat om haar kracht in te zetten, de ander heeft het nodig om meer bij haar gevoel te komen. Heel boeiend om die verschillen te zien.

Dat gun ik iedereen!

Mijn droom is om tot mijn pensioen duizend vrouwen die worstelen met hun innerlijke criticus weer in contact te brengen met de natuurlijke, vitale wilskracht in zichzelf. Want die ligt onder de innerlijke criticus te sluimeren.”

Curriculum vitae Nicole Baars

Nicole Baars verzorgt sinds 1988 trainingen mondelinge en schriftelijke communicatie in opdracht van Wolters Kluwer Opleidingen, Bureau Zuijdgeest en onder de vlag van haar eigen bureau. Zij werkte voor vele opdrachtgevers. Daarnaast coacht zij professionals op het vlak van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen jaren gaf zij de training ‘Omgaan met zelfkritiek’ bij spiritueel centrum De Poort in Groningen en via haar eigen bureau Nicole Baars training en coaching.

Opleidingen

Nederlandse taalbeheersing MA, communicatietrainer en -coach volgens de Thomas Gordonmethode, jaartraining Tantra en persoonlijke essentie bij het Centrum voor Tantra, toegewijd student aan de Ridhwan School (Diamond Heart Approach) sinds 2007.

Samenwerking met Jannie Bom

Nicole Baars werkt bij de training ‘Omgaan met de innerlijke criticus’ samen met Jannie Bom (1955). Zij is gecertificeerd lichaamsgericht psychotherapeut en relatietherapeut (codependency). Daarnaast is zij enkele jaren geleden afgestudeerd als traumatherapeut. Jannie’s begeleidingsstijl: zorgvuldig, open, met warmte en humor. Meer informatie vind je op Praktijk Inanna.